PETZL – kalandpark védőfelszerelés

A biztonság nagyon fontos egy kalandpark üzemeltetése során.

-- Bővebben --

Saját tapasztalatunk alapján döntöttünk amellett, hogy a PETZL termékeit fogjuk forgalmazni. Ezek a termékek megfelelnek minden előírásnak és jogszabálynak, mindemelett minden szükséges termékkel rendelkeznek amire szükségünk lehet egy kalandpark üzemeltetése során.

A PETZL egy világmárka, ebből következik, hogy komoly szervezeti hátérrel rendelkeznek. Ennek nagy előnye, hogy a szavatossági és garanciális problémákat gond nélkül tudják orvosolni.  

Mi viszonteladói vagyunk a márkának, de nem a fő profilunk a termékeik árusítása, így csak komplett felszereléseket tudunk egyedi árakon értékesíteni. Az általunk kivitelezett parkoknak további egyedi kedvezményt tudunk biztosítani.

-- Bezár --

Powerfan – Ejtőgép

Magyarországon elsők között tőlünk megvásárolható a POWERFAN nevezetű ejtőgép.

-- Bővebben --

Nemzetközi piacon már bevált kelléke a kalandparkoknak valamint szabadtéri rendezvényeknek. Hogy ez hogy lehetséges? Nem csak fixen telepíthető eszközről van szó, akár alkalomszerűen is telepíthető egy daruskocsi segítségével.

Miről is van szó? Technikailag ez olyan eszköz, amely biztonságosan szimulálja a szabadesést. Nagy előnye, hogy nem ránt vissza, hanem az esés egy érkezéssel végződik biztonságosan.

Mindegyik POWERFAN® beépített visszacsapó mechanizmussal rendelkezik, amely biztosítja a gyors és hatékony visszahívást. A gép olyan hatékony, hogy percenként egy személy leugrása tökéletesen megvalósítható. Van egy beépített számláló, amely szabályozza a szervizelési és karbantartási ütemtervet.

Magyarországon is már megtalálható és kipróbálható akár a Zamárdi Kalandparkban, vagy a Bakonyi Kalandparkban.

-- Bezár --

Flyline

Magyarországon elsők között tőlünk rendelhető a Flyline nevezetű pálya kiépítése.

-- Bővebben --

Ezt a pályát kitalálói erdős környezetbe képzelték el. Nem szükséges egyenes vonalban építeni a pályát, akár kanyarokat is tartalmazhat. Nem ritka akár az 1 km-es pálya hossz sem! A leereszkedés süllyedés és sebesség vezérelt kocsikon történik.

Miről is van szó? A pálya kialakítása környezetbarát, teljes mértékben tiszteletben tartja a hegyi környezetet és a növényzetet. A rögzítés a fák megrongálása nélkül történik, és anélkül, hogy akadályozná a fák növekedését.

Legyen Ön az elsők között Magyarországon, akinek kalandparkja rendelkezik egy Flyline pályával. Ebben segítünk mi, professzionális kialakítással és 15 év tapasztalatával.

-- Bezár --

Csúszó pálya

Nagyon népszerű kalandparki elem a csúszó pálya.

-- Bővebben --

Magyarországon is már sok helyen találkozhatunk ezzel a kivitelezéssel. Kialakításnál figyelembe kell venni, hogy adott szakasz kezdő és végpontja között milyen lejtéssel tudunk számolni, ez határozza meg az elérhető legnagyobb hosszt és sebeséget. A parkok látogatóinak igazi adrenalin bombát biztosít.

Három féle méretben készítjük a csúszó pályákat: kis (50 m – ig), közepes (150 m – ig) és az óriás (1,2 km – ig) méretben. Ránk minden méret kivitelezésénél számíthat.

A mi kivitelezésünkben készült többek között a Bakonyi kalandpark 1 km-es csúszó pályája is, ahol megközelítőleg 80 km/h -ás sebességet érhetünk el csúszás közben.

-- Bezár --

Lombkorona sétány

Népszerű pálya gyerekek körében.

-- Bővebben --

Sok esetben leginkább tanösvényként használják ezt a megoldást. Könnyen megfigyelhető az erdő élővilága ezeken az ösvényeken. Ebből következik, hogy ezeket a sétányokat előszeretettel alkalmazzák oktatási célzattal. Kimondottan olyan helyeken kivitelezhető, ahol sok fa áll rendelkezésre, amiket össze lehet kötni és így sétányt alkotni belőlük.

A kivitelezés magassága 1,5 m – 3,2 m – ig a legelterjedtebb, de a kiszemelt területen lévő fák magassága a mérvadó a kialakításnál. A hossz meghatározásánál a fák darabszámát is figyelembe kell venni. Több kivitelezéshez hozzájárult az Európai Unió is.

Mindenképpen szükséges a kivitelezés előtti favizsgálat.

A mi kivitelezésünkben készült a lombkorona séta Súron található.

-- Bezár --

Monkey Hardware

Magyarországon elsők között tőlünk megvásárolható a MONKEY HARDWARE nevezetű fára csatolható mászó eszköz.

-- Bővebben --

Nemzetközi piacon már bevált kelléke a kalandparkoknak, valamint szabadtéri rendezvényeknek. Gyorsan és könnyen telepíthető és áthelyezhető szett, amivel nagy örömet szerezhetünk a gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt. Költséghatékony és egyedi kivitelezésének köszönhetően nincs szükség másra a telepítéséhez, mint egy fára. Mindemellett fabarát eszköz, nem okoz károsodást. Mindemelett biztonságos eszköz, könnyen elsajátítható felügyelete.

Minden eladott eszközhöz oktatást tartunk annak használatáról.

Nem csak kalandparkoknak ajánlott, óvodákba, iskolába, napközis táborokba is. Célzott felhasználó csoport skálája széleskörű, hiszen egészen kis gyermekektől a profi hegymászókig tökéletes szórakozást nyújt.

-- Bezár --